Páginas

dilluns, 14 de maig del 2012

dia 4: la col·lisió inevitable

  Finalment ahir varem substituir l'observació de nebuloses i cúmuls prevista, per una classe teórica. La meteorologia adversa ens confinar a l'oficina d'en Guntín a Cal Sala. Hem complementat aquesta classe aquest dematí en una impressionant sessió solar a l'observatori.
  Actualment l'activitat frenètica de l'astre ofereix un espectacle inigualable. La flamígera superfície crepitant s'arremolina i resol en nòduls i taques, cicatrius palpitants d'un interior turbulent.
  L'intensa activitat electromagnètica del sol, especialment remarcable aquest any, cal esser considerada com una amenaça latent per els nostres satèl·lits i, en conseqüència per a les nostres telecomunicacions.

  He començat a treballar en "Andromeda traction", una peça sobre l'atracció que exerceix Andromeda sobre la nostre galàxia. Hem va impressionar una conversa que varem tenir ahir amb en Guntín sobre l'inevitable de la col·lisió entre les dues galàxies. Aquestes certeses hem fascinen, resulten esfereïdores. L'intenció d'aquesta peça es reflectir aquesta fatalitat irremeiable, precipitant-se violentament cap al seu final. Una succió constant en una direcció fatal.

l'estudi eclíptic.   foto: Jordi Girbén